Monday, February 14, 2011

wanita akhir zaman???


Islam ada menyebut bahawa rambut wanita itu adalah haram untuk dilihat lelaki, jadi kesalah tafsiran berlaku disini di mana kaum wanita lebih utamakan menutup rambutnya daripada anggota badan. Sebenarnya, maksud hukum Allah tu adalah “sedangkan rambut wanita yang takde nilai & sama dengan rambut lelaki tu pun haram, apa lagi bahagian2 wanita yang lain”. Tu sebenarnya maksud hukum ini.Begitu jugalah maksud hadis nabi S.A.W yang mengatakan bahawa umatnya akhir zaman ”Berpakaian Tapi Telanjang”. Mungkin inilah yang dimaksudkan Baginda..






***sekadar renungan..tiada kena mengena dengan yang hidup atau mati..sekadar menyampaikan kebenaran untuk kebaikan...sesamalah kita mendoakan agar ahli keluarga kita terhindar darinya..renung-renungkanlah... Cool sunny

Aktiviti pagi untuk menguatkan kaki dan mengembalikan stamina

smenjak aku injured nih,,rase makin gmok pon ade,,tataw la,,orang lain xkomen,tp aku dapat rase yang aku otw gemok~~!!xnak kot bnde 2,sangat mengerikan,,oleh sebab smalam da bedal tido kaw2,,lepas smayang subuh pagi tadi aku tros siap2 g joging sorang2 kat PROTON CITY,, agak meriah ah suasana kat situ pagi ni yang,,aku prasan pagi ni tadi ni ade perarakan orang2 masjid ,maklumlah hari ni kan sambutan MAULIDUR RASULbagi semua umat islam kan??tapi yang xenaknye mate ni mmandang,,ade la 1 group nh,,jog bertiga,,aishhhh,,mle2 bkan maen hebat lagi joging kaw2 pluh,,bile awek dyorang dah datang,,ermmmmmmm,,paham2 sndri la,,bkan nak damm dyorang,,tmpat joging jangan ahh salah gena,,lpas 2 hormat ahh siket,,hari ni MAULIDUR RASUL kot,, bkannye ap,,yang buatnye orang kte gak,,orang melayu ISLAM pulak 2,,bawak2 la mengucap,,selawat la ke atas Nabi MUHAMMAD S.A.W,,xbanyak siket pon jadi ahh,,k??tulah yang aku nak crite siket,,smoge kehidupan anda mndapat rahmat dari ALLAH S.A.W,,sekian,,SELAMAT MENYAMBUT SAMBUTAN MAULIDUR RASUL tahun ini,,SALAM

singing competition at PSAS,,

hahahahahahahhahaahhahaha,,
lawak xterkata,,
segan kot nyanyio dpan orang ramai,,
tambah2 lagu inggeris,,
xpena dibuat aku mmalukan diri sebegini rupa,,
daripada TIGA peserta kami dapat no DUA,,
not funny okae,,kerana sikap pilih kasih lect mungkin nasib kami sedemikian rupa,,
knapa aku cakap macam 2??
sebab yang menang 2 bawak lagu tiptop,,tapi masalahnye,,
suara dye xtiptop~!!!
lagu DEAR GOD,,tapi nyayi macam zapin,,taw ah pnyayi zapin PSAS,,
sebab 2 je kot dye mng,, point bsa kan??
orang kenal plak,,
common ahhhh,,
macam mana nak maju,,
kitorang perform agak gempak ahhhhh,,
hahahahahahahah.,,juz na mlahirkan sedikit ketidakpuasan hati,,
overall hari ni mmg TERBAIK,,hahahahahahaha,,
sekian nukilan untuk hari ini~!!!!
salam smua