Monday, August 15, 2011

cinta kontrak ?? HAHAHA

salam semua . haaaaaaaaaaa , korang pernah dengar pasal cinta kontrak ?? mesti ta penah kann ?? slalu yang kiita dengar kawen kontrak je betul x ?? haa , ni nak habaq mai pasal cinta kontrak tengok camana . aku dapat ilham nak menulis pasal bnde cam gini pasal kawan aku bukak crita pasal cinta di zaman sekolah ngan IPTA . hahaha . lawak x lawak sangat ahh dengonye .
HAH ! definisi kawin kontrak ~!!!- “Antara sebab berlakunya kahwin kontrak ini kerana wanita itu mahukan anak untuk mewarisi kekayaannya dan selepas berkahwin dan mendapat anak, pasangan itu akan berpisah seperti yang sudah dipersetujui.
“Lelaki yang sanggup menjadi suami secara kontrak ini pula akan menerima bayaran bulanan, mendapat kemudahan termasuk diberi kereta dan menjalankan tanggungjawab minimum sebagai suami kerana wanita itu mempunyai kemampuan untuk menyara keluarga.
“Wanita seperti ini biasanya seorang yang berdikari dan tidak memerlukan duit lelaki itu, sebaliknya hanya mahukan anak secara sah menerusi perkahwinan dan hubungan yang dijalin boleh diumpamakan seperti ikatan perniagaan saja
haH !  ni plak ape yang aku maksudkan dengan cinta kontrak ~!!!
-maksudnya .
kita mulakan pada peringkat IPTA ye ?? selalunyalah kan ? tak cakap bnda ni betul atau tak lahh . bila kita blajar kat sesatu Institusi pengajian tinggi msti ahh tertarik kat sorang dua dan ada niat nak couple . KAN ? kNA ? kAN ?? HAHAH / byase ahh tuuu . bila dah couple mula2 sayang ahh . tapi bila dah habis study apa jadi ?? bERANTAKAN , GADUH ? lepas 2 clash ? ea kahh smua ini ? ade betul ada hikmahnya . jadi cinta kontrak ni macam bila kita terikat pada satu jangka masa je ahh . dalam contoh yang aku bagi ni time study ahh slalunya . moga2 anda semua terhindar . nak cari awek cari ahh yang dekat2 macam aku . InsyaAllah selamat sampai bila2 . sekian . maw study ahh . haha  . salam semua ~!!!

No comments:

Post a Comment